Om du funderar på att skaffa snygga fälgar

Om du vill ge din bil ett nytt, fräckt utseende så är en lösning att skaffa läckra fälgar som ger din bil en ordentlig ansiktslyftning. En uppsättning med tuffa fälgar får även en äldre bil att se nyare ut samtidigt som du också kan erhålla än bättre väghållning då du kör med din bil. Idag finns det en uppsjö med fälgar att välja mellan vilket gör att du kan finna en perfekt fälg som passar just din bil mycket bra.

Du kan använda aluminiumfälgar för både sommardäck som vinterdäck vilket gör att du kan använda dina fälgar året om. Det finns ett flertal olika storlekar att välja mellan som exempelvis aluminiumfälgar som du kan använda med breda däck, vilket ger din bil ett bra väghållning och bra grepp mot underlaget. Att köpa nya fälgar till sin bil kan också vara lönsamt om man väljer rätt däck till sina fälgar och ser till att man har rätt lufttryck. Det kan innebära en minskad bränsleförbrukning vilket gör att du kan spara in en del pengar varje gång som du ska tanka.

Underhåll dina fälgar

För att slippa få fula repor på fälgarna så bör du vara extra försiktig då du ska parkera din bil vid en trottoarkant så att du inte skrapar i hjulen. Om man ändå råkar få repor så kan man ta bort de flesta mindre reporna med metall polish och lite diskmedel. Det är också viktigt att man tvättar sina fälgar mellan varven, speciellt på vintern då salt kan göra att fälgarna blir missfärgade. För större repor eller andra skador så kan du få hjälp av en däckverkstad som kan renovera dina hjul så att de får samma lyster som om de vore nya igen.

När man ska köpa nya hjul till sin bil så kan man välja mellan stålfälgar, som ofta är både trista till utseende och tunga, eller aluminiumfälgar som ger din bil ett snyggare och mer exklusivt utseende. Aluminiumfälgar finns i ett stort antal variationer och färger vilket gör att det går att hitta aluminiumfälgar till alla bilmodeller till rimliga priser.